« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΕΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!
Παρά τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα ληστρικά διόδια, οι εργολαβικές εταιρείες, που με τις «πλάτες» της κυβέρνησης λυμαίνονται τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους, προχωρούν προκλητικά σε νέες αυξήσεις στα διόδια! Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια, όπως ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η εκμετάλλευση των αυτοκινητοδρόμων, μέσω αδιαφανών, χαριστικών και παράνομων συμβάσεων. Αναλυτικότερα, στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.
Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70.
Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.
Αντίστοιχες θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Είναι αναγκαίο βέβαια να τονίσουμε ότι οι προκλητικές αυτές αυξήσεις δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε αποτέλεσμα κάποιων «κακών», μεμονωμένων εργολάβων. Αποτελούν μέρος της συνολικότερης μνημονιακής επίθεσης που υφίσταται ο κόσμος της εργασίας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, οργανικό κομμάτι του οποίου είναι οι μεγάλες κοινοπραξίες, που «λυμαίνονται» τους εθνικούς δρόμους. Όμως οι προκλητικές αυτές αυξήσεις δεν θα μείνουν χωρία απάντηση. Οι λαϊκές επιτροπές κατά των διοδίων, προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνελεύσεις ανά την Ελλάδα, με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και τη διεύρυνση των δράσεών τους. Το λαϊκό κίνημα ενάντια στα διόδια θα δυναμώσει κι άλλο μετά απ’ αυτό το νέο, εξοργιστικό «χαράτσι». Και πλέον θα ακούγεται ολοένα πιο δυνατά το:
Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!

28/01/2011 Αναδημοσίευση από www.iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου