« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Εργατικής Ενότητας (12 Γενάρη 2011)



Συνάδελφοι,
Η Εργατική Ενότητα εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της νέας χρονιάς.
  Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και τις εκλογές που έγιναν μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στο συνδικάτο μας.

  Η Εργατική Ενότητα παρά την κακοήθη επίθεση που δέχτηκε συγκέντρωσε το 42% των ψήφων και έκλεξε 9 μέλη στη Διοίκηση.

  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που με τη συμμετοχή και την ψήφο τους στήριξαν και ανέδειξαν την Εργατική Ενότητα σε ουσιαστική δύναμη αλλαγής για την αγωνιστική και υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
Το αποτέλεσμα των εκλογών παρ’ ότι δεν εκφράζει τις πραγματικές διαθέσεις των μεταλλεργατών της Ν/Ζώνης μιας και εκατοντάδες συνάδελφοι αποκλείστηκαν από την ΑΕΜ γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν τις συνδρομές τους, και γιατί έχουμε εκατοντάδες παράνομες εγγραφές χωρίς την ελάχιστη προϋπηρεσία που προβλέπει ο νόμος (αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί ακόμα και τώρα…), παρ’ όλ’ αυτά είναι μια μεγάλη νίκη των μεταλλεργατών και της Εργατικής Ενότητας. 
 Είναι ταυτόχρονα  ένα ξεκάθαρο μήνυμα που έδειξε περίτρανα τη διάθεση των μεταλλεργατών της Ζώνης να γυρίσουν σελίδα.
   Ένα μήνυμα  να τελειώνουμε με τις μικροκομματικές λογικές, να δούμε τα τεράστια προβλήματα του κλάδου με σεβασμό στη δημοκρατία, με διάθεση αγωνιστικής σύνθεσης και ενότητας στη βάση των προβλημάτων.
   Κάθε μεταλλεργάτης καταλαβαίνει ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι μονόδρομος , η μόνη ελπίδα που απομένει πριν διαλυθεί ο κλάδος από τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και των μικροκομματικών παιχνιδιών του  ΠΑΜΕ.
  Το μήνυμα των εκλογών για μας είναι η δέσμευση πως θα δώσουμε με κάθε τρόπο τη μάχη για ενωτική δράση για να επιβιώσει αυτός ο κλάδος και να συνεχίσουμε να ζούμε από τη δουλειά μας.
  Με πλαίσιο δράσης το πρόγραμμά μας που γι’ αυτό μας ψήφισε ο κλάδος, θα παλέψουμε για να προστατέψουμε τις καταχτήσεις μας, που ήδη είναι υπό αμφισβήτηση.
  Ο μόνος που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει το μήνυμα –και μάλιστα στην πράξη- είναι η παράταξη του ΑΕΜ.
  Πώς αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι συνάδελφοι, τη στάση τους στις εκλογές του Προεδρείου;
 Δε συζήτησαν καθόλου την αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση, για να μπει το συνδικάτο σε μια νέα πορεία σεβασμού της θέλησης των μεταλλεργατών, σύνθεσης και κοινής δράσης.
Την ίδια περίοδο στην πρόσφατη εκλογή του Προεδρείου στην ΠΟΕΜ που έχει απόλυτη πλειοψηφία η ΠΑΣΚΕ, το ΠΑΜΕ απαίτησε τη θέση του Γεν. Γραμματέα την οποία και πήρε με τη στήριξη της ΠΑΣΚΕ.  Εκεί φαίνεται ισχύουν άλλα δεδομένα…
 Με τέτοια μικροκομματική αντίληψη δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή επίθεση που δεχόμαστε.
 Ας το καταλάβουν.  Η μόνη λύση είναι ο ενωμένος αγώνας των μεταλλεργατών.
 Ας κρατήσουν λοιπόν τις θέσεις του προεδρείου ,εμείς αγωνιζόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων με μόνο κριτήριο τα συμφέροντα του κλάδου.

 Δε μας αγγίζουν οι γελοιότητες περί «χιλιάδων ευρώ» που δήθεν μοιράζαμε στους διαδρόμους του ΕΚΠ, ούτε έχουμε σκοπό να μπούμε σ’ αυτή τη μίζερη λογική και να ασχολούμαστε με τέτοιους είδους κακοήθειες.

Συνάδελφοι,
 Ζούμε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
 Η επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς και στις συντάξεις ,οι  αυξήσεις του ΦΠΑ,  ο πληθωρισμός που έχει φτάσει στα ύψη δημιουργούν μια κατάσταση που απαιτεί τη δική μας αγωνιστική στάση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, της τρόικας και των εκφραστών τους στην κυβέρνηση.

 Το νέο Δ.Σ. ο κάθε συνδυασμός, ο κάθε μεταλλεργάτης, καλούνται ν’ απαντήσουν σ’ ένα κρίσιμο ερώτημα: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

 Η ΑΕΜ απάντησε με την ανακοίνωσή της, τη στάση της στη συγκρότηση μονοπαραταξιακού Προεδρείου, με την άρνηση για προσπάθεια συνεννόησης και κοινής δράσης.
 Επιμένουν στη στείρα μικροκομματική λογική και τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους μεταλλεργάτες.

 Εμείς, η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ξεκάθαρα απαντάμε με το πρόγραμμά μας για το οποίο ψηφιστήκαμε και θα παλέψουμε μαζί με όλους τους μεταλλεργάτες χωρίς αποκλεισμούς.

  • Για να κρατήσουμε τη Ζώνη ανοικτή.
  • Να μπει ένα τέλος στο ξήλωμα της τοπικής ΣΣΕ από μεγάλο αριθμό εργοδοτών, με την ανοχή της ΑΕΜ,  σε ότι αφορά μεροκάματα και υπερωρίες.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβασης διετούς χρονικής διάρκειας που θα διασφαλίσει τις κατακτήσεις μας και θα δημιουργεί προϋποθέσεις ευνοϊκού κλίματος για την προσέλκυση εργασιών.
  • Για μέτρα στήριξης του κλάδου μας - παραγωγικές επενδύσεις.
  • Να δοθεί τώρα λύση για πλήρη λειτουργία του ναυπηγείου Σκαραμαγκά, άμεση λειτουργία του εμπορικού τμήματος και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
  • Για ουσιαστική κάλυψη των ανέργων με τακτική επιδότηση (καταβολή τώρα του έκτακτου επιδόματος σε όσους είχαν λιγότερα από 50 ένσημα το 2009).
Εμείς συνάδελφοι θα καταθέσουμε γραπτές προτάσεις και πριν από τη Γεν. Συνέλευση για όλα αυτά που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί και να δεσμεύουν τη νέα Διοίκηση, πλειοψηφία και μειοψηφία, γιατί κυρίαρχο όργανο του Συνδικάτου είναι η Συνέλευση.
Έτσι συντεταγμένα, με βάση τη θέληση των χιλιάδων μεταλλεργατών, μπορούμε να προχωρήσουμε.

Για την Εργατική Ενότητα
Τα Μέλη της Διοίκησης

 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΙΜΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΕΡΕΒΕΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΑΛΚΑΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΙΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου