« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Εργατικής Ενότητας ( 20 Δεκέμβρη 2010 )

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες
   Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες καταπάτησης κάθε έννοιας σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών και της επιθυμίας των μεταλλεργατών.
  Η κομματική πλειοψηφία που θεωρεί το Συνδικάτο μας «μαγαζάκι» της και πράττει όπως τη συμφέρει κάθε φορά, δείχνει και πάλι την ασέβεια της προς τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Σέρνει τον κλάδο σε δεύτερη παράταση των εκλογών, μόνο και μόνο γιατί μετράνε τα «κουκιά» και δεν τους βγαίνουν.
   Κάθε νέα παράταση στην εκλογική διαδικασία είναι εκ του πονηρού και ύποπτη. Οδηγεί σε πλήρη εκφυλισμό τις εκλογές του Συνδικάτου, καταρρακώνοντας ακόμα περισσότερο το κύρος του στα μάτια των μεταλλεργατών.
  Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες  λειτουργούν σαν δούρειος ίππος που στο βωμό κομματικών επιδιώξεων αποδυναμώνουν στην πράξη το Συνδικάτο.
Οδηγούν τους ενεργούς μεταλλεργάτες στην απογοήτευση, βλέποντας ότι μέχρι και το δικαίωμα της ψήφου γίνεται από κάποιους λάστιχο, και με ύποπτες μεθοδεύσεις επιδιώκουν να αλειώσουν το αποτέλεσμα της κάλπης.
  Οι μεταλλεργάτες είχαν 25 μέρες να ψηφίσουν. Δεν τους έλειπε ο χρόνος. Το πρόβλημα ήταν  η άρνηση της κομματικής πλειοψηφίας του ΑΕΜ να διευκολύνει τους συναδέλφους στις οικονομικές τους εκκρεμότητες λόγω ανεργίας.
  Μετέτρεψαν την οικονομική ανέχεια των συναδέλφων σε εργαλείο για την παραταξιακή επιβίωση τους.
Από την μιά στερούν σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να ψηφίσουν και ταυτόχρονα έχουν στήσει ολόκληρο παρασκηνιακό μηχανισμό μέσα στα ίδια τα γραφεία του Συνδικάτου μας, μετατρέποντας τα σε κομματική γιάφκα διεκπεραίωσης των οικονομικών εκκρεμοτήτων των «δικών» τους ψηφοφόρων. Παράλληλα ασκούν κάθε είδους ψυχολογική βία και εκβιασμούς που φτάνουν ως το ίδιο το ιερό δικαίωμα στη δουλειά.

  Όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τις στολίζουν με το μανδύα τη μαζικοποίησης του Συνδικάτου. Αλήθεια πόσο γελοίος φαντάζει ένας τέτοιος ισχυρισμός όταν βγαίνει από τα στόματα των υπεύθυνων για την αποδυνάμωση του Συνδικάτου;
Όταν έχουν ακυρώσει με τη δράση τους τα τελευταία χρόνια, την εκτίμηση και την στήριξη που έτρεφαν οι μεταλλεργάτες για το Συνδικάτο;
Αυτοί που οδήγησαν στην απαξίωση το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, επιχειρούν σήμερα με κάθε μέσον να ολοκληρώσουν την καταστροφική τους δράση. Το χρεοκόπησαν και συνεχίζουν να το ματώνουν οικονομικά με εκλογικές παρατάσεις για τα κομματικά παιχνίδια τους.
Να ξέρουν όμως ότι οι μεταλλεργάτες θα απαιτήσουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση που οδηγεί στον μαρασμό το Συνδικάτο.

Συνάδελφοι
Μην επιτρέψουμε για άλλη μια φορά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας.
Δώστε δυναμική απάντηση στις ύποπτες μεθοδεύσεις του ΑΕΜ, με τη συμμετοχή κάθε συναδέλφου στις εκλογές.
Σταθείτε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που αδυνατούν να πληρώσουν τις συνδρομές τους, δανείζοντας ο ένας τον άλλο, τα απαραίτητα χρήματα. Τσακίστε με αυτό τον τρόπο το μηχανισμό παραγωγής ψηφοφόρων «οικονομικώς εντάξει» που έχει στήσει το ΑΕΜ με χρήματα άγνωστης (;) προέλευσης.

Σας καλούμε την Πέμπτη στις 7 το βράδυ στο ΕΚΠ
  • Για να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία στο Συνδικάτο μας
  • Για να μπει τέλος στην αυθαιρεσία και τα μικροκομματικά παιχνίδια.  
  • Για να πάψουν τα κομματικά επιτελεία να αποφασίζουν για τους μεταλλεργάτες

ΔΩΣΤΕ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου