« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών (25 Γενάρη 2011)


                 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
  ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ 
ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ 
ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ν/ ΖΩΝΗΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ 2011 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 3 μ.μ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ :
  •  ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ .
  • ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ , ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ .
  •  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΩΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ.

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες 
  Για να είναι ξεκάθαρο ποια ήταν η τοποθέτηση μας στο Δ.Σ. του Συνδικάτου θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εμείς είμαστε συνεπείς στο πρόγραμμά μας, στις θέσεις και τις προτάσεις που καταθέσαμε και πριν τις εκλογές του Συνδικάτου. 
  Ζητήσαμε να ξεφύγει η δράση του Συνδικάτου από τη στείρα κομματικοποίηση, την πόλωση και το διαχωρισμό των συναδέλφων. 
  Συμφωνήσαμε στην πρόταση της Α.Ε.Μ. για την κινητοποίηση της Πέμπτης, γιατί προβάλλει κρίσιμα και άμεσα προβλήματα που πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες λύσεις .
  Συμφωνήσαμε στη συμβολική κινητοποίηση που αφορά στην αντίθεσή μας στα νέα χαράτσια στις συγκοινωνίες , στα Νοσοκομεία κ.α..
   Γνώμη μας βέβαια είναι ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο σε τέτοιες συμβολικές κινητοποιήσεις, αλλά να ζητήσουμε από όλα τα κόμματα, συνδικάτα, κοινωνικούς φορείς να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα που θα αρνείται κάθε πληρωμή από τους ανέργους σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Δημόσιο κ.λ.π., όσο μας καταδικάζουν συνειδητά με την πολιτική τους στην ανεργία και την εξαθλίωση.
  Διαφωνήσαμε με την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία στις 10 ΦΛΕΒΑΡΗ για δύο λόγους :
· Ο πρώτος είναι γιατί κινείται στα πλαίσια της κομματικής περιχαράκωσης και του διαχωρισμού των εργαζομένων με ιδεολογικά κριτήρια.
· Και δεύτερον θεωρούμε ότι κάθε απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να παίρνει υπ' όψιν την κατάσταση στον Κλάδο .
Σήμερα με πάνω από το 95% των συναδέλφων να είναι άνεργοι δεν έχει νόημα μια απεργιακή κινητοποίηση παρά μόνο για τις εντυπώσεις .
   Για τους δύο παραπάνω λόγους προτείναμε να πάρει την πρωτοβουλία το Συνδικάτο να καλέσει όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Πειραιά, χωρίς διαχωρισμούς και να οργανώσουμε από κοινού για αυτά τα γενικότερα προβλήματα ένα ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, μορφή αγώνα που ανταποκρίνεται στις συνθήκες του Κλάδου.

Τέλος προτείναμε να ζητήσουμε από την Π.Ο.Ε.Μ. να προχωρήσει σε σύσκεψη με τα Σωματεία της Ν/ ΖΩΝΗΣ και των Ναυπηγείων και σε συντονισμό με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να προχωρήσουμε σε Παμπειραϊκή κινητοποίηση για τη λύση των προβλημάτων στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, για τη σωτηρία της Ν/ ΖΩΝΗΣ, για τη στήριξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας γενικότερα.

Η πρότασή μας αυτή έγινε αποδεκτή, μένει να την προωθήσουμε συγκεκριμένα Μπροστά μας έχουμε την 1η του μήνα νέο Δ.Σ. που θα ασχοληθεί με θέματα της Γενικής Συνέλευσης (υπογραφή της Τοπικής Σ.Σ.Ε. , οργάνωση του αγώνα για τη σωτηρία της Ν/ ΖΩΝΗΣ, αντίσταση στην πολιτικής της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας, ουσιαστική κάλυψη των ανέργων κ.λ.π.) .

Σε ότι μας αφορά θα καταθέσουμε γραπτές προτάσεις και πριν από τη Γενική Συνέλευση που ορίστηκε για τις 7 ΦΛΕΒΑΡΗ, ώστε οι συνάδελφοι και να ενημερωθούν και να συμβάλουν στην καλύτερη διαμόρφωση των προτάσεων και των αποφάσεων στη Γενική Συνέλευση .

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


Καραγιαννάκης Παναγιώτης,  Αλεβιζόπουλος Γιώργος,   

Γιαννόπουλος Σίμος,  Τσιμπίδης Βασίλης, Σερεβέτας Κώστας,  
Καραγιαννάκης Χρήστος, Μπαλκάμος Γιώργος,  
Βιλλιώτης Δημήτρης,  Λιώνης Δημήτρης

Πειραιάς 25/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου