« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Εργατικής Ενότητας ( 30 Νοέμβρη 2010 )


Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες
  Στην πορεία διεξαγωγής των εκλογών κάποιοι «ευλογάνε τα γένια τους» θεωρώντας ότι αυτοί είναι οι μοναδικοί αγωνιστές, υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Έχει μετατραπεί σε δεύτερη φύση τους να ζουν στην αυταπάτη του «πας μη Έλλην βάρβαρος», που χρόνια τώρα είναι κομματική σημαία.
   Στο Συνδικάτο μας όποιος δεν είναι μαζί τους, είναι αυτόματα εργοδοτικός, κυβερνητικός και αν χρειάζεται για την εξυπηρέτηση του σεναρίου,  εξωγήινος!!!
Ωραίο σενάριο πολυπαιγμένο, βολικό, που τους απαλλάσσει από την ανάγκη να λογοδοτήσουν για την απαξίωση που με ευθύνη τους έχει περιέλθει το Συνδικάτο μας. Για εσωτερική κατανάλωση ίσως να έχει κάποιο νόημα, αλλά δεν πείθει πια τους μεταλλεργάτες.   Μιλούν για τις καταχτήσεις του κλάδου την δεκαετία του ’80 (ίδρυση του συνδικάτου, 35ωρο, συλλογική σύμβαση, κ.α.). Τις παρουσιάζουν σαν δικές τους νίκες.
  Συνειδητά όμως αποσιωπούν ότι μπροστάρηδες αυτών των καταχτήσεων ήταν οι συνάδελφοι που σήμερα στηρίζουν την Εργατική Ενότητα με επικεφαλής τον συναδ. Π. Καραγιαννάκη, που ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου σε όλη τη χρονική διάρκεια για την οποία αναφέρονται.
   Δεν μας λένε τίποτα για τις «δικές τους καταχτήσεις» της τελευταίας δεκαετίας!!!    
   Τυχαίο ;;;   Δεν  νομίζουμε.
Ας απαντήσουν κοιτώντας στα μάτια τον κάθε μεταλλεργάτη σε ένα και μόνο ερώτημα:  Καλυτέρεψε ή χειροτέρεψε η θέση του μεταλλεργάτη  την τελευταία δεκαετία;
    Λοιπόν με λόγια απλά και σταράτα.
Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί   μπροστά στους συναδέλφους είναι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Και δεν είναι άλλοι από την κομματική πλειοψηφία της διοίκησης.
 Στις δύσκολες μέρες που περνά ο κλάδος και η χώρα την τελευταία διετία, με την κρίση να μαστίζει το σύνολο των μισθωτών και τις κυβερνήσεις να σέρνονται από το ΔΝΤ και την ΕΕ σε ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα, επιβάλλεται οι εργαζόμενοι να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, γιατί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΕΚΠ. Αλλά και την  πλειοψηφία της Διοίκησης του Συνδικάτου.
  Σ’ αυτές τις συνθήκες η πλειοψηφία  στάθηκε ανήμπορη να ενώσει τον κλάδο και να τον βγάλει μπροστά για να υπερασπιστεί τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας, για νέες νίκες.
  Οι «επιτυχίες» τους τα τελευταία χρόνια  είναι:
·                          Να μην υπάρχει Συλλογική Σύμβαση, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει σε συγκεκριμένους χώρους το ξήλωμα του μεροκάματου, και η  Διοίκηση ανίκανη να αγωνιστεί για το πρόβλημα αφήνει τους συναδέλφους έκθετους στις ορέξεις των εργοδοτών.  
·                          Να απαξιώσουν το Συνδικάτο στα μάτια των εργαζομένων, να τους οδηγήσουν μακριά από αυτό.
·                          Να οδηγήσουν το Συνδικάτο σε κατάσταση οικονομικού μαρασμού με πολλά χρέη που αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις ανάγκες των εκλογών.
·                          Ταυτόχρονα «έβγαλαν ρίζες» στις καρέκλες που θρονιάζονται χρόνια τώρα χρησιμοποιώντας τη θέση που τους δόθηκε για προσωπικά οφέλη.
    Για να κρύψουν τη γύμνια τους και χρησιμοποιώντας Γκεμπελικές μεθόδους ξέροντας ότι πες –πες  κάτι θα μείνει,  σπέρνουν λάσπη που ξεπερνά κάθε φαντασία. Μόνο ότι αν πάψουν να είναι πλειοψηφία θα δουλεύουμε τζάμπα δεν μας είπαν.
     Ας γνωρίζουν όμως ότι κινδυνεύουν να πνιγούν οι ίδιοι μέσα στην πολλή λάσπη που ρίχνουν.
Γιατί είναι δεδομένο ότι για χρόνια κάποιοι «αντιεργοδοτικοί» με τα ίδια τους τα χέρια έπαιρναν λεφτά από εργοδότες για να γεμίζουν τα ταμεία του κόμματος και να επιβιώνουν αυτοί σαν παράταξη.
Ας προσέχουν λοιπόν τα λόγια τους γιατί στη ζωή τίποτα δεν μένει κρυφό. Και το πιο σημαντικό  ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Κάτι που ήδη έχει κάνει ο κλάδος γι’ αυτούς, και το γνωρίζουν πολύ καλά.
    Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε πως έχουν δίκιο σε ένα πράγμα που αναφέρουν στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους!   Ότι σε αυτές τις εκλογές  «κρίνεται το τι Συνδικάτο θα έχουμε αύριο και ποιού τα συμφέροντα θα υπηρετεί».
Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα ότι κερδίζοντας  η Εργατική Ενότητα την πλειοψηφία  θα ενώσουμε και πάλι  όλους τους μεταλλεργάτες σε ένα Συνδικάτο με σεβασμό και δημοκρατία:
·                    Για να αγωνιστούμε να έρθει δουλειά στη Ζώνη
·                    Για να ζωντανέψει και πάλι το Πέραμα
·                    Για να προστατέψουμε τις καταχτήσεις μας (Ωράριο, Συλλογική Σύμβαση, κ.α.)
·                    Για να απαιτήσουμε κρατικές επενδύσεις στη Ζώνη
·                    Για να λειτουργήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προς όφελος της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της Ζώνης.
·                    Για να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με εκπροσώπους μας που δεν θα συνδιαλέγονται στα πλαίσια των επιτροπών.
Τέλος φαντάζει πολύ αστείο το παραμύθι τους για «κλειδιά του Συνδικάτου που θα παραδοθούν σε μερικούς (!;) εργοδότες».
Ναι είναι αστείο και εικόνα του σήμερα, γιατί πράγματι οι «αγωνιστές» της κομματικής πλειοψηφίας για κλειδιά, κουκιά, και καρέκλες νοιάζονται.
Όλα αυτά, τους τα χαρίζουμε.
Εμείς νοιαζόμαστε για κάτι πολυτιμότερο.
Για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που η ανεργία τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.
Για μια ζωή με δουλειά, αξιοπρέπεια και συναδερφική αλληλεγγύη.

Συνάδελφοι        
         
Η  κομματική πλειοψηφία  στο όνομα της μαζικότητας του Συνδικάτου διατηρούσε μέχρι σήμερα ένα νόθο μητρώο 12000 ανύπαρκτων μελών.  Σήμερα  που ο κόσμος αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδη οικονομικές υποχρεώσεις, αρνείται να  διευκολύνει την οικονομική ταχτοποίηση  των συναδέλφων, για να πάρουν μέρος στις εκλογές. Με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνει το συνδικάτο απομακρύνει από αυτό ακόμα περισσότερους συναδέλφους, την ίδια στιγμή που απαιτούμε ρυθμίσεις από το κράτος και τις ΔΕΚΟ για την αποπληρωμή  χρεών.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΝΗ

ΚΑΝΤΕ  ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου