« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα στη Συγκέντρωση της Εργατικής Ενότητας ( 14 Οκτωβρη 2010 )

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΙΣ  6:30 μ.μ.   ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗ Ν/ΖΩΝΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
   ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ   

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες,
 Μετά την πρώτη συγκέντρωσή μας (στο χώρο της δουλειάς στο εργοστάσιο του ΔΕΛΛΗ),  έχει περάσει λίγος καιρός αλλά έγιναν πολλά και αυτό γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον κλάδο, για τη δουλειά μας, για το μέλλον μας.
 Οι συνάδελφοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας, συσπειρώνονται καθημερινά γύρω από την προσπάθεια για τη σωτηρία του κλάδου μας, για δουλειά – αξιοπρέπεια – ουσιαστική κάλυψη των ανέργων και των ηλικιωμένων.
Για μαζική αποφασιστική αντίσταση στο πισωγύρισμα και την εξαθλίωση που μας οδηγούν κυβέρνηση και τρόικα.
 Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας έχοντας επαναπαυτεί στην απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει 2 χρόνια τώρα, αδιαφόρησε ουσιαστικά για την κατάρρευση του κλάδου, για την εξαθλίωση και την ανεργία που οδηγήθηκε το 95% των συναδέλφων.
 Τώρα μετά και τη δική μας παρέμβαση θυμήθηκαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Προσπαθούν να εμφανίσουν ένα αγωνιστικό προσωπείο. 
 Μπροστά στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων για την αποδιοργάνωση του Συνδικάτου και την υπονόμευση του κλάδου που οδήγησε η επιμονή τους ακόμα και σήμερα να καλούν σε ενότητα κάτω από την κομματική σημαία του ΠΑΜΕ.
 Σαν αποτέλεσμα είχαμε, την ελάχιστη συμμετοχή των συναδέλφων στις τελευταίες κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εργασίας.  Έτσι, δε μπορεί ο αναγκαίος αγώνας μας να έχει αποτέλεσμα για τα κρίσιμα προβλήματα που μας καίνε.
 Για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα, για τη στήριξη και τη σωτηρία του κλάδου μας, η μόνη λύση είναι η αγωνιστική ενότητα όλων των Μεταλλεργατών στη βάση των κοινών μας προβλημάτων, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει η κίνησή μας.
 Όλες οι άλλες λύσεις έχουν οδηγήσει είτε στην έντονη κομματικοποίηση των πάντων, τη διάλυση του κλάδου και του Συνδικάτου είτε στην οργανωτική διάσπαση, είτε απλά δεν βοηθούν στην αναγκαία συσπείρωση που απαιτείται.
 Η λάσπη, οι συκοφαντίες, οι αλήτικες φημολογίες που επιστρατεύονται για μία ακόμα φορά από τους γνωστούς «Γκεμπελίσκους» δεν μπορούν να μπερδέψουν κανέναν και αυτό γιατί σε αυτή την πιάτσα όλοι γνωριζόμαστε, είναι γνωστή η προσφορά του καθένα, θετική ή αρνητική.
 Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε στη λύση των προβλημάτων μας από άλλους.
Είναι δική μας υπόθεση, του καθένα ξεχωριστά να δώσει το αγωνιστικό παρών στη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για δουλειά και αξιοπρέπεια.
Πειραιάς       8/10/2010

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου