« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου



Εργατική Ενότητα
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ


Πειραιάς      22.10.2012
Συνάδελφοι,


ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ
 Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ – ΠΑΜΕ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Το τελευταίο διάστημα η Εργατική Ενότητα κάλεσε τους μεταλλεργάτες της Ν/Ζώνης, να μην παραιτηθούν απ’ τον αναγκαίο συλλογικό αγώνα για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που μας έχουν οδηγήσει.  Αυτό δεν έγινε κατανοητό. Η απογοήτευση και η παραίτηση, κυριάρχησαν.  Για λόγους μικροπαραταξιακούς η ΑΕΜ-ΠΑΜΕ με την πλειοψηφία που διαθέτει στο Δ.Σ. μεθόδευσε αντί  ν’ ασχοληθούμε με τα προβλήματα, την άμεση διεξαγωγή των εκλογών στο Συνδικάτο.
Πάρα πολλοί συνάδελφοι απογοητευμένοι προτίμησαν να μην κατέβουν στη Συνέλευση για την εκλογή της Εφορευτικής επιτρέποντας στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΜΕ να κάνει ανενόχλητος τη δουλειά που ξέρει καλά.  Με 19 ψήφους διαφορά και έχοντας την πλειοψηφία στην Εφορευτική, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στο ίδιο έργο θεατές.
Αδιαφάνεια, λοβιτούρες, αποκλεισμοί, μακροχρόνιες εκλογές.  Ανεξέλεγκτα ψήφιζαν για Εφορευτική, άγνωστοι σε όλους μας, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου γιατί απλά δεν υπήρχε αντίγραφο Μητρώου (έχουμε ζητήσει εγγράφως να ελεγχθεί τώρα αν αυτοί που ψήφισαν και υπάρχει αμφιβολία, είναι μέλη του Συνδικάτου, αν και τι σχέση έχουν με τον κλάδο.  Θέμα υπάρχει και με όλα τα μέλη του Συνδικάτου που έχουν γραφτεί, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο προϋπηρεσία στον κλάδο και είναι εκατοντάδες).
 Έθεσαν σε ψηφοφορία το θέμα της οικονομικής τακτοποίησης των συναδέλφων, όταν αυτοί είχαν πάει για να ψηφίσουν και αποφάσισαν με 25 άτομα παρόντα να επιβάλλουν το χαράτσι των 5 ευρώ για κάθε χρόνο που χρωστάνε οι εξαθλιωμένοι οικονομικά συνάδελφοι.
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΨΕΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.
ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
Κατά τα άλλα, «κόπτονται»  υποκριτικά για την ενότητα των εργαζομένων, την μαζικοποίηση του Συνδικάτου, την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας.
 
Συνάδελφοι,

Η λογική των αναθέσεων σε κομματικούς μηχανισμούς και «σωτήρες» και εμείς θεατές, μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.  Η λογική των δημοσίων σχέσεων, η λογική του ατομικού βολέματος ακόμα και σε βάρος των άλλων, όλα αυτά και άλλες αρρωστημένες συμπεριφορές, είναι μια στάση ζωής που αν δεν αλλάξει δεν μπορούμε να ελπίζουμε.
Η Εργατική Ενότητα σε κάθε ευκαιρία, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι σωτήρας.
Κανείς δεν μπορεί να σώσει κανέναν, αν αυτός δεν θέλει να σωθεί μέσα από μια οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια, γιατί αλλιώς δεν γίνεται.  Σε διαφορετική περίπτωση αυτό που απομένει είναι θλιβεροί κομματικοί μηχανισμοί, τύπου ΠΑΜΕ που θα σας καλέσουν να τους ξανα-αναθέσετε την εργολαβία της σωτηρίας σας στηρίζοντας το γνωστό βιολί που οδήγησε στη διάλυση του Συνδικάτου και του κλάδου.
Η αποχή μας από τις στημένες εκλογές που μεθοδεύει το ΠΑΜΕ, θέλουμε έστω και με αρνητικό τρόπο, να συμβάλλει για να ξαναδούμε όλοι που κάνουμε λάθος και την πιο κρίσιμη στιγμή για μας και τα παιδιά μας, βρισκόμαστε με το Συνδικάτο μας διαλυμένο και ανήμπορο.  Να δούμε τελικά τι Συνδικάτο θέλουμε.
Για εμάς παράνομες αντικαταστατικές αντιδημοκρατικές εκλογές δεν πρέπει να αναγνωριστούν από τους μεταλλεργάτες.  Χρόνος υπάρχει για να σταματήσει τώρα αυτή η απαράδεχτη μεθόδευση της ΑΕΜ – ΠΑΜΕ και να δρομολογήσουμε γνήσιες δημοκρατικές εκλογές, χωρίς αποκλεισμούς συναδέλφων.
Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους μεταλλεργάτες να μην πάρουν μέρος σε αυτήν τη στημένη και άθλια εκλογική διαδικασία της ΑΕΜ – ΠΑΜΕ.  Εμείς επιφυλασσόμαστε για κάθε ενέργεια που προβλέπει το Καταστατικό και ο νόμος.  Πάνω απ’ όλα όμως, είναι υπόθεση των μεταλλεργατών.
Το τραγικό είναι πως γίνονται όλα αυτά τη στιγμή που οδηγούμαστε στις ουρές για συσσίτια, που ο κλάδος μας παραμένει διαλυμένος και όχι τυχαία, που νέα εγκληματικά μέτρα ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά μέσα από θεατρινίστικες παραστάσεις αντίστασης των «σωτήρων» μας.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η διάλυση του κλάδου μας, όταν όλα γκρεμίζονται γύρω μας.  Σ’ αυτές τις συνθήκες, συνδικαλισμός τύπου ΠΑΜΕ, όχι μόνο δε βοηθάει αλλά κάνει ζημιά.  Απαιτείται συντονισμένος αγώνας και εδώ οι διαχωριστικές γραμμές τους, είναι έγκλημα.  Η στήριξη στην ΑΕΜ – ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στις εκλογές που μεθοδεύουν δεν είναι στήριξη στο Συνδικάτο.  Είναι ακριβώς το αντίθετο.
Η αποχή μας από τη στημένη και άθλια εκλογική διαδικασία της ΑΕΜ – ΠΑΜΕ, δε σημαίνει αποχή απ’ τον αναγκαίο συντονισμένο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που ισοπεδώνει  τη ζωή μας, διαλύει τον κλάδο μας και μας καταδικάζει  στην ανεργία και στην πείνα.
Είμαστε εδώ, θα βρούμε τρόπο να παλέψουμε ενωμένοι στη βάση των κρίσιμων προβλημάτων μας  με όλους τους μεροκαματιάρηδες που καταστρέφονται μαζί μας, χωρίς κομματικά παιχνίδια,  χωρίς μηχανισμούς, διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Για περισσότερη ενημέρωση: ergatikienotita.blogspot.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου