« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ - ΦΩΤΙΑ (ΚΑΤΑ 100%!!!) ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!

...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ!
ΤΟ «ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ» ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΧΑΡΑΤΣΙ!
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δεν περιλαμβάνει μόνο ρυθμίσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Επιπλέον, προβλέπει την ενσωμάτωση του μνημονιακού μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης!
Και αυτό προωθείται την ώρα που ήδη οι τιμές του πετρελαίου, μαζί και της βενζίνης, εξαιτίας της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπίας, πετάνε στα ύψη και λεηλατούν περαιτέρω τα λαϊκά εισοδήματα! Εδώ και μερικές ημέρες, για παράδειγμα, η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει πάρει την ανηφόρα, φλερτάροντας έντονα με τα $ 100/ βαρέλι!
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει από τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, από τις 15 Οκτωβρίου 2011 έως και τις 15 Απριλίου 2012, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από €21 ανά χιλιόλιτρο θα ανέλθει στα 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, όσο και το πετρέλαιο κίνησης!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, αν ίσχυε η ρύθμιση αυτή σήμερα, το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα πωλείτο στα 80 λεπτά ανά λίτρο όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά στα €1,45, όσο δηλαδή και το πετρέλαιο κίνησης!

Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, το μέτρο αυτό θα γεμίσει τα ταμεία με € 3 δις ενώ θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης ως πετρέλαιο κίνησης. Έτσι λοιπόν, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι μια παράνομη συμπεριφορά ορισμένων κύκλων της αγοράς, (για την πρόληψη και την καταστολή της οποίας η ίδια δεν έχει κάνει τίποτα) προκειμένου να δικαιολογήσει τη λήψη ενός ακόμη μέτρου που θα εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα.

Η Κυβέρνηση, μάλιστα σε μια κίνηση πρωτοφανούς υποκρισίας, εξήγγειλε την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, χωρίς όμως να ορίζονται ξεκάθαρα οι δικαιούχοι καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησής του! Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο στόχος του Προϋπολογισμού του 2011, είναι απόλυτος, δηλαδή, εάν υπάρχει υστέρηση στα έσοδα, θα πρέπει να υπάρχει ισόποση περικοπή στις δαπάνες!
28/01/2011 Αναδημοσίευση από www.iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου