« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της ΑΕΜ-ΠΑΜΕ απομακρύνει τους μεταλλεργάτες από το Συνδικάτο, φρενάρει την αγωνιστική τους διάθεση.


Συνάδελφοι
    Η ΑΕΜ- ΠΑΜΕ μπροστά στην απομόνωσή της οδηγεί στην διάσπαση των μεταλλεργατων, επιδιώκοντας την απομάκρυνσή τους από το Συνδικάτο για να διατηρήσουν με αυτό τον τρόπο
τον απόλυτο κομματικό έλεγχο, και μόνοι τους να παίρνουν τις αποφάσεις που βολεύουν τους κομματικούς σχεδιασμούς.
   Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πια να αγνοούν και να γράφουν στα παλιά τους τα
παπούτσια τις εκατοντάδες των μεταλλεργατων που αγωνιούν για το μέλλον της δουλειάς και της Ζώνης.
   Δεν μπορούν πλέον να καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας όταν το αποτέλεσμα δεν τους βολεύει.
Η Εργατική Ενότητα επιμένει να αγωνίζεται για το αυτονόητο , το σεβασμό της γνώμης των μεταλλεργατών γιατί πιστεύουμε ότι αφού αυτοί είναι που θα κάνουν τον οποιοδήποτε αγώνα άρα αυτοί θα πρέπει και να τον αποφασίσουν.
Σκοπός μας ήταν και είναι η ενότητα των μεταλλεργατών.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη νίκη στον αγώνα μας.
   Σ' αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να υπάρξει σύνθεση των διαφορετικών απόψεων πάνω στα προβλήματα στηριγμένοι στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.
   Έτσι ζητήσαμε συνάντηση των δυο συνδυασμών προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να δώσουμε ενιαία τη μάχη για τη σωτηρία της ζώνης και την υπεράσπιση της δουλειάς μας.
Αυτό αρχικά κάτω από την πίεση των συναδέλφων, το αποδέχτηκε η ΑΕΜ-ΠΑΜΕ και ορίστηκε η συνάντηση τη Δευτέρα 21-2 στις 5.30μ.μ. Βέβαια ακόμη τους περιμένουμε κι όχι μόνο αυτό,
ο πρόεδρος του συνδικάτου δεν είχε το θάρρος να σηκώσει ούτε το τηλέφωνο όταν περιμένοντας τους προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
   Φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά υπερίσχυσαν οι εντολές της κομματική καθοδήγησης.
Την ίδια στιγμή υπονομεύουν με κάθε τρόπο την ενυπόγραφη απαίτηση των συναδέλφων να ξεκινήσει επιτέλους ο συντονισμένος αγώνας που απαιτείται μπροστά στην τραγική κατάσταση του κλάδου.    Φτάσανε στο σημείο να χρησιμοποιήσουν το κομματικό τους στέλεχος πρόεδρο του Ε.Κ.Π., που απαγόρευσε στη γραμματεία του Κέντρου να στείλει το φαξ που ενημέρωνε όλους τους φορείς του Πειραιά, για την ανάγκη συντονισμένης δράσης και τους καλούσε σε ενιαία δράση.
  Κατά τ' άλλα κατηγορούν τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) για υπονόμευση των αγώνων -και πολύ καλά κάνουν- όμως ακολουθούν την ίδια τακτική όπου δεν μπορούν να ελέγξουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.
    Αποκορύφωμα αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς της ΑΕΜ-ΠΑΜΕ ήταν η συνεδρίαση της Τετάρτης του ΔΣ που έγινε μετά από δική μας πίεση. Εκεί ακούσαμε το εξωφρενικό ότι αν θα εφαρμοστεί ή όχι το καταστατικό και αν η γενική συνέλευση του Συνδικάτου θα εξακολουθήσει να είναι το κυρίαρχο όργανο αποφάσεων, δεν είναι σε θέση να το απαντήσει το ΔΣ αλλά θα το αποφασίσουν την Δευτέρα στην κομματική παράταξη της ΑΕΜ. Παράλληλα άρχισαν να χαρακτηρίζουν δεκάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γεν. Συνέλευση σαν εχθρούς του Συνδικάτου.
Συνάδελφε μεταλλεργάτη , η αγωνιστική πορεία του συνδικάτου βρίσκεται πια στα χέρια σου.
   Μετά απ' όλες αυτές τις εξελίξεις εμείς θεωρούμε αναγκαίο η αγωνιστική μας κινητοποίηση να μετατεθεί για όσες μέρες χρειαστεί προκειμένου να αποφασιστεί απ' όλους τους συναδέλφους μέσα από δημοκρατική γενική συνέλευση, την οποία απαιτούν με την υπογραφή τους εκατοντάδες συνάδελφοι.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες, εναλλακτικές λύσεις δεν έγουμε. 
Η κυβέρνηση της Τρόικας σφίγγει ολοένα τη θηλιά. 
Καθημερινά οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην απελπισία της ανεργίας και της φτώχιας. 
Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Πρέπει να τους σταματήσουμε, με ενωτικούς αγώνες χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. 
Επιτέλους όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και με την πραγματοποίηση
Γεν. Συνέλευσης να προχωρήσουμε την κοινή μας δράση, να μη δώσουμε σε κανένα
κομματικό επιτελείο το δικαίωμα να μας διασπάσει και να υπονομεύσει τους αγώνες μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου