« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η Διασπαστική ταχτική του ΠΑΜΕ στη συνέλευση του Συνδικάτου μας.


Όλους μας στενοχωρεί η εξέλιξη και η διάλυση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου μας.
Αυτό όμως που πρέπει να κατανοήσουμε είναι η τήρηση του καταστατικού που αναφέρει ότι:
Άρθρο 10ο : Η Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδικάτου αποτελεί το κυρίαρχο όργανο του.
Άρθρο 28ο : Κυρίαρχο σώμα του Συνδικάτου είναι η Γενική Συνέλευση, που έχει την γενική και τελική αρμοδιότητα για κάθε θέμα που αφορά τις υποθέσεις του Σωματείου.

   Όταν αρνείσαι στο κυρίαρχο όργανο του Συνδικάτου που είναι η Γενική Συνέλευση δηλ. οι ίδιοι οι μεταλλεργάτες, το δικαίωμα να αποφασίζει με ποιόν τρόπο θέλει να ψηφίσει τις προτάσεις για τα αιτήματα μας και τον αγώνα μας παραποιώντας το καταστατικό τότε λειτουργείς πραξικοπηματικά και σε βάρος των μεταλλεργατών και του Συνδικάτου.
  Αυτό έκανε η ΑΕΜ- ΠΑΜΕ στη συνέλευσή μας οδηγώντας σκόπιμα στην διάλυση της.
Αφαίρεσαν με φασιστικές μεθόδους το δικαίωμα  των συναδέλφων να αποφασίσουν οι ίδιοι για την εκλογή Προεδρείου, αρνούμενοι την καταμέτρηση των ψήφων επειδή δεν τους βόλευε το αποτέλεσμα. Και απορρίπτοντας πεισματικά το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι αν θέλουν μυστική ψηφοφορία ή όχι.
Η Εργατική Ενότητα αρνήθηκε να νομιμοποιήσει αυτό το πραξικόπημα και όταν στελέχη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε προπηλακισμούς συναδέλφων, οδηγηθήκαμε σε αποχώρηση  για να αποφύγουμε καταστάσεις που μόνο τον αγώνα μας δεν βοηθούν.
   Η αποχώρησή μας απόδειξε ολοκάθαρα πιο ήταν το πρόβλημα της ΑΕΜ-ΠΑΜΕ.
Έμειναν 120 συνάδελφοι (από τους 350), και πολλοί από αυτούς αποχώρησαν στη συνέχεια.
Μετέτρεψαν δηλαδή τη συνέλευση σε παραταξιακή μάζωξη.
Αυτή είναι η κατάντια τους. Να καταστρέφουν ότι δεν μπορούν να ελέγχουν, εφαρμόζοντας ωμές φασιστικές μεθόδους.
  Η κρίση και η αποδιοργάνωση της  ΑΕΜ-ΠΑΜΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε διάλυση του Συνδικάτου μας.
Συνδικάτο δεν είναι οι κομματικές παρατάξεις. Είναι οι χιλιάδες μεταλλεργάτες μέλη του, και πρέπει όλοι να  σεβαστούν επιτέλους το δικαίωμα  τους να αποφασίζουν οι ίδιοι.
   Η Εργατική Ενότητα με συναίσθηση ευθύνης, μετά την μεθοδευμένη διάλυση της Γενικής Συνέλευσης από την ΑΕΜ-ΠΑΜΕ, καλεί τους μεταλλεργάτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Την πιο κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο μας  και την δουλειά μας, για να βγούμε ενωμένοι, και πιο δυνατοί ,για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, θέτουμε την πρότασή μας στον κάθε μεταλλεργάτη ξεχωριστά.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να την κρίνει και με την υπογραφή του να την στηρίξει.
Με την συμμετοχή του στον αναγκαίο αγώνα που προτείνουμε να πει φτάνει πια στα κομματικά παιχνίδια.   Τώρα είναι η ώρα για αγώνα.
   Για την επιβίωση μας, για να διατηρήσουμε την ελπίδα ανάπτυξης του κλάδου ζωντανή.
Να πούμε τέρμα στα κομματικά παιχνίδια στις πλάτες  των ανέργων και εξαθλιωμένων εργατών, που υπονομεύουν την ενότητά μας.
Ταυτόχρονα με βάση το δικαίωμα που μας δίνει το καταστατικό, με την υπογραφή μας να ζητήσουμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, και είναι υποχρεωμένη  η Διοίκηση να την συγκαλέσει άμεσα. Σε μια δημοκρατική γενική συνέλευση που θα γίνει σεβαστό το καταστατικό, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και που θα  αποφασίσουν επιτέλους οι ίδιοι οι συνάδελφοι πως θέλουν να συνεχίσουμε τη  δράση μας για την υπεράσπιση των ταξικών μας συμφερόντων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
                                                                                                                                           15/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου