« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλία για Συντονισμό Δράσης με στόχο τη σωτηρία και ανάπτυξη της ΝΕΖ Περάματος

Εννέα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά διαπιστώνοντας την αδράνεια της πλειοψηφίας της διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την κοινή δράση Σωματείων, Επαγγελματικών Ενώσεων, Κοινωνικών Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο να παρθούν μέτρα για την επιβίωση και ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.


                                                                                                                                                  17/02/2011
Επιστολή  Κάλεσμα

     Είναι κοινή διαπίστωση πως η Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία της χώρας μας και κατ’επέκταση η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη  Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, διέρχεται την πιο βαθιά κρίση στην ιστορία της, με την πολύχρονη δραματική μείωση των εργασιών ιδιαίτερα μετά τον Σεπτέμβρη του 2008, ουσιαστικά πρόκειται για κατάρρευση του κλάδου.
     Από τότε και μέχρι σήμερα η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 95% του εργατικού δυναμικού, οδηγώντας στην απόγνωση και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.
     Έχει οδηγήσει εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην υπολειτουργία και το κλείσιμο.
     Έχει οδηγήσει με ευθύνη της κυβέρνησης σε υπονόμευση της ενιαίας λειτουργίας
του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, στην αμφισβήτηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας,
στη μετατροπή του σε ιδιωτικό Ναύσταθμο με σημαντικές αρνητικές συνέπειές
και για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
     Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας και των άλλων ναυπηγείων της χώρας.
    Έχοντας απέναντί μας μια αρνητική κυβερνητική πολιτική, εμείς οι άνεργοι μεταλλεργάτες «εργαζόμενοι» της ΝΕΖ μπροστά στο φάσμα της εξαθλίωσης, διαπιστώνουμε (με την υπογραφή μας σε αντίστοιχο κείμενο που σας επισυνάπτουμε) την ανάγκη ανάπτυξης  αγωνιστικών κινητοποιήσεων, και οργανώνουμε τον προγραμματισμό αυτών των αγώνων.
     Πιστεύουμε ότι ο αγώνας για την σωτηρία του κλάδου, την παραγωγική ανασυγκρότηση του μεγαλύτερου βιομηχανικού, οικονομικού πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής,  είναι  υπόθεση όλων μας, όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επαγγελματικών Ενώσεων, όλης της κοινωνίας του Πειραιά.
      Σας ζητάμε να συντονίσουμε τη δράση μας σε αυτή την κατεύθυνση απαιτώντας ταυτόχρονα την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων με βάση τις προτάσεις μας.
     Την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.
      Είναι ανάγκη να απαιτήσουμε με τον κοινό μας αγώνα, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ανάλογη πολιτική βούληση από την κυβέρνηση με συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε να εξετάσει τις προτεινόμενες λύσεις και να εφαρμόσει επιτέλους μια κλαδική πολιτική στήριξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης  του κλάδου σε αναπτυξιακή κατεύθυνση με βάση τις προτάσεις μας.
    Μια άμεση συνάντηση μαζί σας θα βοηθήσει έναν τέτοιο συντονισμό.
   Στη συνέχεια κρίνουμε απαραίτητη μια σύσκεψη όλων των ενδιαφερόμενων φορέων την Τρίτη 22 Φλεβάρη, παραμονή της έναρξης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, 6.00 μμ στον 2ο όροφο.
Με εκτίμηση
Τα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά
Καραγιαννάκης Παναγιώτης, Αλεβιζόπουλος Γιώργος, Λιώνης Δημήτρης,
Σερεβέτας Κώστας, Μπαλκάμος Γιώργος, Τσιμπίδης Βασίλης,
Βιλλιώτης Δημήτρης, Γιαννόπουλος Σίμος, Καραγιαννάκης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου