« Το μέλλον δεν θαρθεί

από μονάχο του, έτσι νέτο – σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…» (Β. Μαγιακόφσκι)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τίποτα δεν έχει τελειώσει . Ο αγώνας συνεχίζεται



Συνάδελφοι

  Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μεταλλεργάτες που αυτές τις μέρες έστειλαν ένα αποφασιστικό μήνυμα αγώνα από την πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά.
   Ένα ενωτικό μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας σε όλες τις κατευθύνσεις, που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, για τη σωτηρία του κλάδου. Ενάντια στα Μνημόνια και στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, την τρόικα και το ΔΝΤ.
  Η παρουσία μας όλες αυτές τις μέρες στην πλατεία ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός στον αγώνα μας. Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι-άνεργοι της Ν/Ε Ζώνης  βγήκαμε από τον «κλειστό» εργασιακό μας χώρο.
·  Δώσαμε δημοσιότητα στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας για τη σωτηρία της Ν/Ε ζώνης. Καθημερινές και κυριακάτικες εφημερίδες έκαναν αφιερώματα στον αγώνα μας. Εκατοντάδες ήταν οι καταχωρήσεις στο διαδίκτυο. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία από Γερμανία, Γαλλία Αγγλία και Ιαπωνία ήρθαν στην πλατεία και συζήτησαν μαζί μας, κάνοντας εκτενές ρεπορτάζ.
· Με παρέμβασή μας σε ανοιχτή σύσκεψη με τη διοίκηση της εργοδοτικής ένωσης συμφωνήθηκε ότι «για τη σωτηρία της ζώνης είναι απαραίτητη η ύπαρξη τοπικής συλλογικής σύμβασης». Δημιουργήθηκε επιτροπή εργασίας για τη συλλογική σύμβαση και στο βαθμό που θα προκύψει ουσιαστική λύση για υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης, τότε οι μεταλλεργάτες θα κρίνουν και θα αποφασίσουν στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου.
·    Επιδιώξαμε και έγινε ενημέρωση και συζήτηση στα Δημ. Συμβούλια Κερ/νίου-Δραπ/νας, Κορυδαλλού και Πειραιά, όπου βγήκαν ψηφίσματα στήριξης των αιτημάτων μας. Έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις με τους δημάρχους Νίκαιας, Περάματος και Σαλαμίνας.
· Ενημερώθηκαν για τις θέσεις μας όλοι οι βουλευτές Α΄και Β΄ Πειραιά απαιτώντας να πάρουν θέση  γι’ αυτές και  είχαμε συνάντηση με τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας,.
·      Η επιτροπή για τη σωτηρία της ζώνης συναντήθηκε με  την ΠΟΕΜ.
· Ενημερώσαμε αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία της ευρύτερης περιοχής και είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση τους και αναπτύξαμε κοινή δράση.
·    Η άμεση δημοκρατία, της συμμετοχής στη συζήτηση και στις αποφάσεις όλων των συναδέλφων, είναι το «οξυγόνο» του αγώνα μας. Αποδεικνύει ότι ο γραφειοκρατικός, κομματικός συνδικαλισμός έχει ξεπεραστεί  και χρειάζεται η συμμετοχή και η δράση όλων των συναδέλφων.
   Συντονίσαμε τις προσπάθειές μας και με άλλους κλάδους εργαζομένων όπως οι Λιμενεργάτες και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συνειδητοποίηση απ΄ όλους μας  για την ανάγκη  αυτής  της κοινής μας δράσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πολυήμερου αγώνα μας.    
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

·   Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ που θα διαμορφώσει άλλες προοπτικές για να έρθει δουλειά στη ζώνη. Γνωρίζουμε βέβαια ότι μόνο αυτό δε φτάνει γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε τρόπο προς την κυβέρνηση της ακυβερνησίας και του ξεπουλήματος για να παρθούν μέτρα.
· Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στους πανεργατικούς και τους λαϊκούς  αγώνες στις πλατείες βάζοντας τα δικά μας ιδιαίτερα αιτήματα. Όπως :

· Στα πλαίσια ολοκληρωμένου σχεδιασμού να παρθούν άμεσα μέτρα για την Ν/ΖΩΝΗ την παραγωγική της ανασυγκρότηση, την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, την αναπτυξιακή της προοπτική, για την διεύρυνση της απασχόλησης σε συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους.
         Απαιτούμε τώρα να λυθούν τα προβλήματα στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, για την ενιαία λειτουργία όλων των μονάδων και ιδιαίτερα του Εμπορικού Τμήματος που η λειτουργία του είναι απαραίτητη και για τη λειτουργία της Ν/Ε Ζώνης. Το ίδιο ισχύει και για το Ναυπηγείο της Ελευσίνας.
         Να προχωρήσει τώρα ο ΟΛΙΙ με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην κατασκευή της αναγκαίας πλωτής δεξαμενής.
         Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το πρόγραμμα κατασκευής πλοίων για την ακτοπλοΐα, να γίνει στα Ναυπηγεία της χώρας μας.
         Η τακτική επιδότηση των ανέργων της Ν/Ζώνης είναι άμεσης προτεραιότητας για να αποφύγουμε την εξαθλίωση, και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Συγκεκριμένα απαιτούμε την κάλυψη όλων των ανέργων της Ζώνης για τουλάχιστον έναν χρόνο τακτικής επιδότησης.
Απαιτούμε τη θεσμοθέτηση κάρτας του ΟΑΕΔ που θα δίνει το δικαίωμα στους ανέργους σε δωρεάν μετακινήσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μη πληρωμή στα χαράτσια για νοσοκομειακή περίθαλψη, ουσιαστικές ρυθμίσεις οφειλών και πάγωμά τους για όσο παραμένουν άνεργοι. Ο χρόνος ανεργίας να θεωρείται ασφαλιστικός για τη συνταξιοδότηση των ανέργων. Για τους μακροχρόνια άνεργους ηλικιωμένους (55 - 60 χρόνων) να υλοποιηθεί πρόγραμμα προσυνταξιοδοτικής κάλυψης μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση.
Αυτά τα αιτήματα μπορούν να υλοποιηθούν μόνο στα πλαίσια μιας άλλης  πολιτικής, αναπτυξιακής αντίληψης για την οικονομία της χώρας.
   Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους νέους αρμόδιους υπουργούς, όπου θα απαιτήσουμε να παρθούν  μέτρα για τη σωτηρία της Ζώνης, έτσι όπως τα έχουμε καταθέσει με το υπόμνημά μας.
Σε αντίθετη περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να στηρίζει τις εντολές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., με τα παλιά και τα νέα μνημόνια, ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και την προστασία των κοινωνικών κατακτήσεων, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
 Στηριγμένοι στα θετικά αποτελέσματα της 15ήμερης κινητοποίησής μας στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενωτικά, με μορφές που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις. Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επιβίωση, για δουλειά, αξιοπρέπεια, ουσιαστική κάλυψη των ανέργων με μεγαλύτερη ένταση.
ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/6  ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου